Een nieuw hoofdstuk

Na meer dan 30 jaar werken in loondienst werd het tijd voor iets anders. Het rad mocht gerust wat trager gaan draaien. Tijd om een nieuw hoofdstuk te schrijven. Maar wat wordt het dan precies ?

Als hobby werk ik al geruime tijd met leder. Ken je dat gevoel ? Je zoekt iets, bijvoorbeeld een eenvoudige lederen broekriem of een briletui. En je hebt een beeld in je hoofd van hoe dat er dan precies uit moet zien. Maar je kan het nergens vinden.

Zo is het idee ontstaan om een zaak te beginnen in handgemaakte lederen artikels. Misschien zijn er nog wel meer mensen die zoeken wat ik maak ? Helemaal handgemaakt, inclusief het naaien. Zonder stikmachine. “Back to basics”. Met duurzame materialen ook. Natuurlijk gelooid leder in combinatie met roestvrij staal en (soms ook) koper.

Een zaak opstarten net voor het begin van de Covid-19 pandemie is natuurlijk niet evident. Maar ja, alles was reeds in gang gezet. Toch maar doorgaan dan. Met ongelofelijk veel “goesting” en enthousiasme!

Wel even nagedacht over de naam van de zaak. Uiteindelijk was het antwoord vrij eenvoudig. Het is een webshop. Als je bestelt dan krijg je het artikel thuis gestuurd. Met zorg gemaakt en ingepakt in een mooie kartonnen doos. Leder in een doos. Vandaar.

Paul